OLV Ziekenhuis brengt corona-patiënten van Ninoofse revalidatie-afdeling over naar campus Aalst

    14 april 2020

    NINOVE – Het OLV Ziekenhuis besliste om een aantal patiënten van de Sp-afdeling (gespecialiseerde dienst voor behandeling en revalidatie) op campus Ninove over te brengen naar een COVID-19-cohorteafdeling op campus Aalst. Zij testten positief op het virus.

    Een aantal personeelsleden en patiënten van de Sp-afdeling in Ninove vertoonden symptomen van COVID-19. Na test bleken dinsdagochtend 14 april 11 van de 19 patiënten op de Sp-afdeling positief.
    Het is nog even wachten op alle resultaten van de tests bij de betrokken medewerkers, maar ook daarbij zijn positieve resultaten.

    Conform de geldende procedures heeft het OLV Ziekenhuis beslist om de positief geteste patiënten, voor wie hospitalisatie aangewezen blijft, op te nemen in een COVID-19-cohorteafdeling op de campus Aalst.
    De andere patiënten van de Sp-afdeling, die negatief hebben getest, zullen met de nodige instructies in thuisisolatie gaan of verder worden opgevolgd op een pre-cohorteafdeling op campus Aalst.

    Alle verpleegkundigen, die op de Sp-afdeling actief zijn en positief hebben getest, zijn in thuisisolatie. Voor de andere medewerkers is verhoogde waakzaamheid aangewezen en gebeurt een laagdrempelige test van zodra symptomen zouden verschijnen.

    Hospitalisatiecapaciteit

    Vandaag is het aantal gehospitaliseerde COVID-19-patiënten in het OLV Ziekenhuis toegenomen van 74 (13 april) naar 87 (14 april).
    Het OLV Ziekenhuis beschikt momenteel over 94 hospitalisatiebedden op de COVID-19-cohorteafdelingen en 44 bedden, die zijn ingericht om intensieve zorgen te verlenen aan COVID-19- en niet-COVID-19-patiënten.

    Er is dus nog geen acute nood om aanvullende verpleegafdelingen om te vormen tot COVID-19-cohorteafdelingen. Niettemin wordt de hospitalisatiecapaciteit nauwgezet opgevolgd.

    Op campus Ninove zijn, zoals van bij aanvang voorzien, geen COVID-19-patiënten gehospitaliseerd. Alle zorg voor gehospitaliseerde COVID-19-patiënten is geconcentreerd op campus Aalst. Dit maakt een optimale inzetbaarheid van medewerkers en middelen mogelijk.

    De ambulante nierdialyse is opgedeeld in een afgescheiden COVID-19-traject en een niet-COVID-19-traject. Op het COVID-19-traject (voor dialyse op campus Ninove) komen momenteel 4 niet-gehospitaliseerde nierpatiënten langs voor hun dialysebehandeling.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons