Motorrijder laat het leven bij ongeval op Denderhoutembaan

    01 september 2019

    NINOVE – Motorrijder verongelukt na inhaalmanoeuvre op Denderhoutembaan.

    Cedric De Braeckenier reed zaterdag 31 augustus iets voor middernacht vanuit Denderhoutem naar Ninove. Een tweehonderdtal meter voorbij de grens van Denderhoutem met Ninove week hij na een inhaalmanoeuvre af van zijn rijvak. Hij kwam terecht tegen een verkeersbord.

    Hij is ter plaatse nog gereanimeerd, maar er kon geen hulp meer baten; hij overleed ter plekke.

    Cedric (31 jaar) was een gekende thaibokser en trainde bij FMT KaOne Fighting Gym uit Aalst, voordien bij Sandu Gym. Met vrienden ging hij ook regelmatig naar het voetbal in Denderhoutem, vanwaar hij ook nu onderweg was naar huis.

    Vrienden brachten zondag een bezoek aan de plek van het ongeval en legden er bloemen neer.

    Het parket van Oost-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. “De motorrijder uit Ninove was bezig met een inhaalmanoeuvre van een personenwagen waarbij hij een inschattingsfout maakte”, zegt Annelies Verstraeten van het parket. “Hierdoor ging hij van de weg af en belandde hij in een veld beneden. Het slachtoffer zelf reed op het moment van de feiten vermoedelijk te snel.”

    Volgens de chauffeur van de wagen die Cedric inhaalde is hij met zijn achterband  ‘DOOR de megagleuf tussen de 2 rijbanen’ beginnen slippen en zo de controle verloren.

    GNE – Foto’s Giovanni N 

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons