Onkruidbrander zet bomen in de fik

    24 maart 2021

    MEERBEKE – Een bewoner van de Sint-Pietersstraat wou ecologisch verantwoord het onkruid verdelgen. Hij zette onbedoeld enkele coniferen in brand.

    De brandweer van de zone Zuid-Oost kreeg woensdagavond 24 maart rond 17.45 uur een oproep uit de Sint-Pietersstraat. Een bewoner wou onkruid verdelgen in de ondergroei van een rij coniferen. Hij gebruikte daarvoor een onkruidbrander op gas.

    Het droog materiaal vatte echter vuur en stak op korte tijd ook de coniferen aan. De brandweer was snel ter plaatse en kon het onheil en de schade beperken. Niemand raakt gewond.

    De lokale politie Ninove zorgde voor een wegomlegging voor het verkeer, dat de lange en smalle Sint-Pietersstraat niet kon inrijden.

    Gevaarlijk

    Een woordvoerder van de brandweer wees ons op het gevaar van dergelijke onkruidbranders.

    Nogal wat mensen gebruiken deze als een alternatief voor onkruidverdelgers. Maar zeker in droge periodes en met wat brandbaar materiaal in de buurt kunnen ze snel een grote vuurhaard veroorzaken.

    Het is dus belangrijk om hiermee voorzichtig om te springen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons