Onkruidbrander zet coniferenhaag in de fik

    27 maart 2022

    NINOVE – De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-Oost kreeg zondagvoormiddag 27 maart rond 11.15 uur een oproep voor een coniferenbrand in de Spechtstraat. De schade bleef beperkt tot een geblakerde haag.

    De bewoners hadden zaterdag net de coniferenhaag gesnoeid en vandaag was de man bezig met het onkruid onder de haag te vernietigen. Hij gebruikte daarvoor een onkruidverbrander. Zijn echtgenote merkte snel op, dat de onderlaag vuur had gevat en zich verspreidde naar de haag.

    Ze verwittigden de brandweer, die snel ter plaatse was om de vuurhaard te doven en verder onheil te voorkomen.

    Uitkijken

    Ook vorig jaar kreeg de hulpverleningszone verschillende oproepen voor branden, die waren veroorzaakt door onkruidbranders.

    Velen beschouwen die als een alternatief voor de chemische onkruidverdelgers. Maar het blijft uitkijken als je deze branders gebruikt, zeker bij droog weer en met verdord hout of gewas in de buurt.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons