Ook in Ninove huiszoekingen naar aanslag tegen Zweedse voetbalsupporters

    22 november 2023

    NINOVE – Het federaal parket heeft maandag 20 november vijf huiszoekingen gehouden in Ninove, Sint-Joost en Elsene. Drie verdachten zijn aangehouden.

    De huiszoekingen vonden plaats binnen het onderzoek naar de aanslag in Brussel op 16 oktober tegen Zweedse supporters, aldus het federaal parket in een persbericht. Drie huiszoekingen zijn uitgevoerd in Ninove, een in Sint-Joost-ten-Node en een in Elsene. Drie mensen zijn daarbij van hun vrijheid beroofd en voor verhoor meegenomen.

    Twee verdachten zijn in verdenking gesteld van moord in een terroristische context en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De derde is in verdenking gesteld van inbreuken op de wapenwet. Ze zijn inmiddels alle drie aangehouden.

    Het parket geeft in deze fase van het onderzoek geen extra commentaar.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons