Opnieuw zinloos jongerengeweld in Ninoofs stadspark

  06 juli 2020

  NINOVE – Een jongen is zondagavond 5 juli rond 18.30 uur door een bende aangevallen en bestolen. Voor volksvertegenwoordiger Guy D’haeseleer (Forza Ninove) is dit “het gevolg van een jarenlange geitenwollensokkenaanpak.”  Volgens burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) loopt het onderzoek en is de recherche in contact met het parket.

  Guy D’haesleer postte een filmpje op zijn FB-pagina. Daarop is te zien hoe een “bende allochtonen een jongeman afranselen en bestelen. Dat is het gevolg van jarenlange geitenwollensokkenaanpak. Forza Ninove zegt al jaren, dat het stadspark overgeleverd is aan jongerenbendes. Jeugdwerkers erop afsturen is belachelijk. Die criminelen zijn enkel vatbaar voor de keiharde aanpak.”

  Grote kuis

  D’haeseleer ziet maar één oplossing: “Grote kuis houden in het park en het teruggeven aan de Ninoofse jeugd. Die wil er op een rustige en veilige manier sporten en vertoeven. Het stadsbestuur is niet in staat om de situatie te keren. Dat verdient een brevet van onbekwaamheid.”

  Hij geeft nog dit mee: “Jongeren hebben veel namen en screenshots doorgestuurd. Daardoor ken ik de daders. Ik maak die morgen in pakket over aan de recherche. Die jongeren durven zelf niet naar de politie stappen uit vrees voor represailles. Ze geven wel info via ons meldpunt.”

  Aangifte

  Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) reageerde: “Ik ben gisteren op de hoogte gebracht van de feiten. De beelden zijn schokkend en dit moet hard worden aangepakt. In het stadspark duiken opnieuw problemen op met jongeren, die andere jongeren belagen en afpersen. Ik wil het onderzoek niet schaden, maar de recherche van de lokale politie werkt hard op dit dossier.”

  Er was volgens haar al meer controle in het park naar aanleiding van COVID, maar ook door recente feiten. “Het onderzoek loopt en onze politie is in contact met het parket. Om de daders te vatten is het uiteraard van groot belang, dat er aangiftes gebeuren bij de politie. Vaak hebben de jonge slachtoffers angst voor represailles. Sinds vorig jaar kan je drempelverlagend en in alle discretie aangifte doen.”

  Dat is ontzettend belangrijk, aldus de burgemeester. “Dankzij een degelijk onderzoek van onze politie, zijn vorig jaar verschillende daders opgepakt en veroordeeld tot zware straffen. Ik hoop alvast dat de daders snel kunnen worden opgepakt en ook zwaar gestraft voor de feiten. We kunnen en mogen niet aanvaarden dat de daders door hun gedrag, de vrijheid van andere jongeren beperken.”

  “Tijdens de corona-periode heb ik de hardleerse jongeren een omvangrijk plaatsverbod toegekend voor bepaalde zones in de stad en de dorpen. Zij hadden herhaaldelijk het samenscholingsverbod geschonden. ”

  Info: FB Guy D’haeseleer – Aangifte doe je via 054/312.312 (vraag naar de recherche/sociale cel).

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons