Oud Stadhuis tijdelijk gesloten wegens stormschade

    06 september 2022

    NINOVE – Het korte, maar hevige onweer van maandagavond 5 september zorgde voor schade aan het Oud Stadhuis. Een deel van de moluren aan de voorgevel kwam naar beneden.

    Het Oud Stadhuis op het Oudstrijdersplein is sinds 13 mei 1976 een beschermd monument; op 14 september 2009 is het vastgesteld als bouwkundig erfgoed. Het gebouw is in 2010 gerenoveerd

    Schade

    Dat belette niet, dat een deel van de moluren gisterenavond tijdens het hevig onweer loskwam en op straat viel. De technische dienst was onmiddellijk ter plaatse om de brokstukken te ruimen en een veiligheidsperimeter in te stellen.

    Niemand raakte gewond

    Gesloten

    Het terras van de aanpalende café ’t Oud Stadhuis in de Langemunstraat is dinsdagochtend uit voorzorg verhuisd naar de overkant.

    Monumentenwacht maakt een verslag op over de stabiliteit van de mouleren, experten bekijken de mogelijke oplossingen.

    In tussentijd blijft het Oud Stadhuis gesloten voor publiek. Alles wordt in het werk gesteld om het gebouw zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken. De huwelijken op het eind van deze week komen normaal gezien niet in het gedrang.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons