Overleden Senaatsvoorzitter had Ninoofse roots

    13 juni 2019

    NINOVE – Afgelopen woensdag overleed oud-senator en voormalig Senaatsvoorzitter Armand De Decker. De MR-politicus had langs vaders kant Ninoofse genen. De Decker werd 70 jaar.

    Zoon van een bekend kunstschilder

    Armand was de zoon van Luc De Decker, geboren in Ninove (1907-1982) en afkomstig van de Leopoldlaan. Vader De Decker liep school in de Rijksmiddelbare jongensschool in Ninove en volgde les aan de academie. Na zijn huwelijk verhuisde hij naar Schaarbeek. De man genoot veel aanzien als portretschilder. Hij schilderde onder meer koning Boudewijn, Ernest Claes, Stijn Streuvels, Herman Teirlinck en August Vermeylen. Hij ontwierp eveneens de bankbiljetten van 20 frank (Atomium) en dat van 50 (Boudewijn en Fabiola). Armand was de jongste zoon van Luc en neef van Rufijn De Decker.

    Niet onbesproken

    Armand De Decker was advocaat en had een mooie politieke carrière. Hij werd verkozen in de kamer in 1981, nadien zetelde hij in het Brussels parlement . Later werd hij Senaatsvoorzitter. Van 2006 tot 2017 was hij burgemeester van Ukkel. De Decker kwam in opspraak voor zijn betrokkenheid in ‘Kazachgate’ waarin hij verdacht werd van ongeoorloofde beïnvloeding. Hij zou als advocaat van miljardair Chodiev een honorarium van 740.000 euro opgestreken hebben. Door zijn betrokkenheid nam hij ontslag uit de MR.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons