Overstromingen: hoe kan jij helpen?

    17 juli 2021

    ALGEMEEN – Het Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar. Zij coördineren de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen.

    Het noodweer van de afgelopen dagen brengt een golf van solidariteit op gang. Heel wat burgers willen helpen en de handen uit de mouwen steken. Her en der ontstaan spontaan acties.

    Hoe goed bedoeld ook, het is beter om de hulp gecoördineerd te laten verlopen.

    Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten om noodhulp te bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook.

    Daarom lijsten ze in eerste instantie de heel concrete noden in de getroffen regio’s op. Het is basis van die analyse dat ze concrete noodhulpacties ondernemen.

    Jouw steun

    Je moet zelf niet lijdzaam toezien, maar kunt daadwerkelijk helpen.

    • Doe een gift
      Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 (BIC: BPOTBEB1) kan je je gift storten.
      Voor een giftbedrag vanaf € 40 op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45 % fiscaal aftrekbaar.
    • Als vrijwilliger meewerken
      Er is nood aan veel helpende handen. Meld je aan als kandidaat-vrijwilliger en het Rode Kruis houdt je verder op de hoogte over de taken, die zich aandienen (zie link onderaan dit artikel).
    • Bedrijven
      Wil je als bedrijf een bijdrage leveren, contacteer dan relatiebeheer@rodekruis.be.

    Info: Rode Kruis helpt helpenVrijwilliger.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons