Parket onderzoekt geen internetoplichting onder de € 1.000

  08 juli 2024

  OOST-VLAANDEREN – Het parket zal geen zaken van internetfraude meer onderzoeken als het bedrag voor de benadeelde lager ligt dan € 1.000. Het gerecht heeft te weinig mensen in dienst om de grote hoeveelheid aangiftes te kunnen verwerken.

  Het gaat om zaken van phishing, waarbij frauduleuze e-mails of berichten zijn verstuurd, en oplichting via internet, waarbij oplichters je vertrouwen proberen te winnen en geld vragen.

  Capaciteit

  Door de grote hoeveelheid aangiftes beschikken politie noch justitie over voldoende capaciteit voor een diepgaand onderzoek Voor andere vormen van cybercrime, zoals bijvoorbeeld hacking, malware en ransomware, bestaat vooralsnog geen ondergrens.

  Toch vragen politie en justitie, dat de mensen in alle gevallen aangifte blijven doen, ook als ze voor minder dan € 1.000 zijn opgelicht. Dat kan onder meer helpen om criminele netwerken op te sporen.

  Niet alleen in Oost-Vlaanderen heeft het parket een ondergrens ingevoerd. Het parket van West-Vlaanderen onderzoekt sinds vorig jaar geen internetfraude meer onder de € 2.500. Bij het parket van Limburg ligt die grens op € 500.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons