Philemon en Baucis in de fik

    31 juli 2022

    NINOVE – De brandweer van de zone Zuid-Oost moest zondagavond 31 juli uitrukken om een brand in de twee gesculpteerde geknotte essen van het stadspark te blussen.

    De twee boomstammen zijn in het voorjaar van 2021 door het kunstenaarscollectief Cura in het stadpark neergelegd. Ze heetten “een hangplaats te zijn voor rustzoekende zielen, klimtuig voor avontuurlijke parkbezoekers of datingplek voor geliefden.”

    De beide geknotte essen kwamen van Vreckom in Denderwindeke en kregen de naam van Philemon en Baucis. Die namen zijn een referentie aan het oude koppel Philemon en Baucis uit de Griekse mythologie. Omwille van hun genereuze gastvrijheid ontvingen ze de hoogste goddelijke beloning: bij hun dood veranderden ze in een eik en een linde, hun stammen in elkaar verwikkeld.

    Brand

    Blijkbaar is niet iedereen vatbaar voor de symboliek van deze ontmoetingsplaats, want zondagavond kreeg de brandweer van de zone Zuid-Oost om 18.45 uur een oproep. De bomen stonden in brand.

    De interventieploeg van de lokale politie Ninove had aanvankelijk geprobeerd met een brandblusser de vuurhaard te doven. Toen dat niet meteen lukte, is de brandweer opgeroepen om verder onheil te voorkomen.

    Over de precieze oorzaak van de brand is nog niets gekend, maar een mythologische zelfontbranding lijkt wel uitgesloten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons