Pilchards vissen in Noorwegen: recent verslag (1)

    06 juni 2019

    KLØ – De Pilchards zijn na een voorspoedige reis aangekomen in het Noorse Klø. Peter Van Nieuwenhove gaf ons een eerste kort relaas.

    “De reis is zeer vlot verlopen: weinig file en goed weer. We zijn nu (donderdag 16 uur) al een tijdje ter plaatse en al enkele uren op zee geweest om de goede visstekken te verkennen. Inmiddels sloegen wij al kabeljauw, koolvis en heilbot aan de haak. Die vissen zijn al gefileerd en ingevroren.”

    Na 36 uur rijden is dat niet echt evident, maar dat heeft zo zijn reden. “We hebben wat gerust, maar straks keren we terug op zee. Het wordt hier in deze tijd van het jaar niet echt meer donker ’s nachts. De beste momenten om te vissen zijn bij opgaand en afgaand getijde, dus tweemaal per dag. Dan kun je interessante vangsten doen. Wij moeten ons dus aanpassen aan het natuurlijke ritme van de getijden.”

    Peter co stuurden ons al enkele foto’s door van hun heenreis en beloofden ook een videoverslag de komende dagen. Wij kijken er naar uit.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons