Poging tot diefstal of inbraak door wisseltruc mislukt – Politie vraagt om alert te blijven

    09 december 2019

    APPELTERRE – In de ’t Angereelstraat bood een jonge vrouw zich maandag 9 december om 13.12 uur aan een woning aan. Ze wou een briefje van € 20 wisselen. De bewoners hadden de juiste reflex om op de vraag niet in te gaan.

    Dit gedrag is typisch voor ‘rondtrekkers’. Door middel van een list – zoals het wisselen van geld – trachten zij binnen te geraken in een woning door de bewoners aan de deur aan de praat te houden. Mededaders proberen dan de woning binnen te geraken via de achterzijde of door gebruik te maken van een moment van oplettendheid.

    De jongedame in kwestie had een zuiders uiterlijk en een getaande huid, zwart haar op een korte paardenstaart, was ± 15-20 jaar. Ze droeg een sjaal en rugtas, had een beige broek en witte jas aan.

    Ze was wellicht niet alleen; er zou nog een tweede meisje bij geweest zijn.

    Deze rondtrekkers kunnen op korte tijd heel veel nadeel toebrengen. Niet zelden kiezen ze ook doelbewust kwetsbare personen (ouderen…) uit om hun slag te slaan.

    Indien je zelf het slachtoffer bent van dergelijke pogingen of je ziet deze jonge dames/meisjes in de straat, verwittig dan zo snel als mogelijk de lokale politie via het nummer 101.

    Mocht je informatie hebben nopens de identiteit van de verdachte/verdachten en/of over camerabeelden beschikken, waarop de verdachten te zien zijn, contacteer dan eveneens de lokale politie.

    Info: lokale politie Ninove – 054-312 312 – 101 voor dringende hulp.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons