Politie arresteert ambulante verkoper dankzij alerte buurtbewoner

    31 januari 2020

    NINOVE – De lokale politie arresteerde vrijdag 31 januari rond 16.40 uur een verdachte man op de Denderhoutembaan. Een inwoner, die een melding had ontvangen via het BIN-netwerk, had de man opgemerkt.

    De melding ging over een man, die goederen verkocht ten voordele van een of ander goed doel. Hij droeg een rode rugzak, ging met een kruk en deed zich voor als doofstom.

    De man is zoals gezegd aangehouden; hij heeft geen vast adres in België. De politie zal toetsen of zijn ambulante handel en het verkopen voor een al of niet fictief goed doel, wettelijk zijn en volgens de geldende richtlijnen de zaak afhandelen. Het resultaat ervan behoort tot het beroepsgeheim.

    De politie vraagt om blijvend aandachtig te zijn voor dit fenomeen. Het is niet onmogelijk, dat de man deel uitmaakt van een rondtrekkende dadergroep, waarvan meerdere gelijkaardige personen in de streek werkzaam zijn.

    Oplettendheid en een snelle infodoorstroming blijven geboden.

    Info: noodnummer 101 – lokale politie 054-312 312

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons