Politie arresteert dadergroep na mislukte wisseltruc bij opticien

    10 maart 2021

    NINOVE – Een rondtrekkende dadergroep probeerde dinsdagnamiddag 09 maart bij een opticien in de Brusselstraat een zogenaamde wisseltruc toe te passen. Door de alertheid van de winkelier zijn ze niet in hun opzet geslaagd en diezelfde dag nog in Aalst gearresteerd.

    Dinsdag probeerde rond 15 uur een rondtrekkende dadergroep een wisseltruc in de optiekzaak in de Ninoofse Brusselstraat. De daders zijn door de alertheid van de winkelier niet in hun opzet geslaagd.

    Arrestatie

    Aan de hand van de beschrijving van het vluchtvoertuig is een signalement opgesteld en verspreid. Daardoor kon de politiezone Aalst nadien het voertuig tegenhouden.

    Als onderdeel van het onderzoek door de lokale politie Ninove zijn een vrouw en twee mannen aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket van Dendermonde.

    Het is niet onmogelijk, dat leden van deze dadergroep of andere groepen in de nabije toekomst gelijkaardige feiten trachten te plegen, ook in Ninove. Daarom is het belangrijk om zich bewust te zijn van dit fenomeen.

    Wisseltruc

    Wees op je hoede als ‘klanten’ een aankoop voor een klein bedrag willen betalen met biljetten van € 100, € 200 of € 500. Diezelfde alertheid is nodig wanneer ze hun biljetten willen ruilen voor andere coupures, omdat ze bijvoorbeeld biljetten met bepaalde serienummers of uit bepaalde landen verzamelen.

    Was je het slachtoffer van een wisseltruc of een poging daartoe of ben je getuige van dergelijke feiten? Aarzel niet om zo snel als mogelijk het nummer 101 te bellen.

    Probeer daarbij oog te hebben voor de kledij en het uiterlijk van de daders en/of een beschrijving te geven van het eventuele vluchtvoertuig en de nummerplaat.

    Op die manier kunnen de politieploegen op het terrein gepast reageren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons