Politie arresteert Poolse winkeldieven in Carrefour Ninove

    03 september 2020

    NINOVE – Dank zij een alerte bewakingsagent en het doortastend optreden van de lokale politie, zijn vier Poolse dieven in de kraag gevat.

    De lokale politie Ninove kreeg dinsdag 1 september een melding door van een bewakingsagent van de winkelketen Carrefour. Twee personen gedroegen zich in de winkel verdacht: ze keken zoekend rond en verwijderden beveiligingsetiketten.

    De politie snelde meteen ter plaatse. Bij het oprijden van de parking sprak een bezoeker hen op het winkelterrein aan. Hij duidde een zwarte wagen met Poolse kentekenplaat aan als verdacht. De twee inzittenden hielden de in-en uitgangen van de Carrefour nauwlettend in de gaten.

    Arrestaties

    De politie besloot dit te verifiëren. Na controle hielden zij de twee personen van Poolse nationaliteit aan.

    Inmiddels waren een aantal politieploegen in bijstand gekomen. De winkeldetective kwam naar buiten en gaf de agenten bijkomende informatie. De personen, die hij had opgemerkt, hadden in de winkel enkel een blikje Redbull ter betaling aangeboden. Toen het tweetal buiten was, hield de politie hen aan. Ze fouilleerde en arresteerde hen.

    Hun buit bestond uit voedingsmiddelen, rookwaren en elektronische accessoires. De gestolen goederen zijn in beslag genomen.

    Het viertal is hierop voor verhoor meegenomen naar het Ninoofs commissariaat. De verdachten mochten na afloop hiervan beschikken.

    Nadat het onderzoek is afgerond, zal het parket hen vervolgen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons