Politie grijpt in bij verkeerschaos rond containerpark in industriezone

    24 april 2020

    NINOVE – Chaos in de omgeving van het containerpark, na tijdlang sluiting door coronacrisis.

    De laatste dagen is er een grote drukte in het containerpark van IlvA. Bestuurders staan enkele honderden meter ver aan te schuiven. Dit veroorzaakt regelmatig verkeershinder voor de bedrijven, die er gevestigd zijn. De vrachtwagens raken niet meer op de bedrijfsterreinen, waardoor een verkeerschaos ontstaat.

    De politie komt regelmatig een kijkje nemen en probeert orde te krijgen in het verloop. Donderdag 23 april was de toestand echter zodanig uit de hand aan het lopen, dat een 50-tal wagens stond aan te schuiven vanaf het parkeerterrein van Delhaize. De wachttijd liep op tot twee uur en meer.

    Op een bepaald moment greep de politie in en stuurde ze een groot deel van de aanschuivende wagens terug naar huis omdat er geen doorkomen meer aan was. De agenten van de verkeersdienst zijn lange tijd ter plaatse gebleven om aankomende wagens terug te sturen, zodat ze niet nodeloos moesten aanschuiven.

    Ook IlvA zette personeel in om de rij wachtende wagens zoveel mogelijk aan de kant van de weg te laten plaats nemen, zodat het vrachtverkeer verder door kon naar de bedrijven. Ze plaatsten nog borden, die het einde van de wachtrij moesten duidelijk maken.

    Zaterdag en volgende week worden nog lange wachttijden verwacht voor wie een bezoek wil brengen aan het recyclagepark.

    Misschien zou een regeling met afspraak een beter idee zijn. IlvA stapt niet mee in dit verhaal, iets dat sommige andere intercommunales wel al toepassen.

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons