Politie hield extra controle aan station

    29 november 2023

    NINOVE – Naar aanleiding van enkele incidenten aan het station, hielden Securail en de lokale politie op vraag van de burgemeester woensdagmiddag 29 november een controleactie.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld): “De laatste twee maanden waren er verschillende incidenten in de stationsomgeving, waardoor dergelijke acties ook nodig zijn. De samenwerking tussen Securail en onze lokale politie verliep zeer goed en met resultaat. Deze acties zullen we in de toekomst herhalen. Dit is in het belang van de veiligheid van de reizigers, de schoolgaande jongeren en buurtbewoners.”

    De politie van Ninove controleerde tussen 11 uur en 13 uur samen met Securail (veiligheidsdienst NMBS) de treinreizigers en aanwezigen op het perron en in het station.

    Vaststellingen

    • Securail betrapte een reiziger zonder geldig vervoerbewijs.
    • Daarnaast had de politie oog voor andere gedragingen en overtredingen in het kader van druggebruik en -verkoop, vandalisme, overlast en verkeersonveilig gedrag in en nabij het station. Zij stelde een aantal inbreuken vast:
      – proces-verbaal wegens drugbezit,
      – een onmiddellijke inning voor een verkeersovertreding,
      – 4 processen-verbaal voor inbreuken tegen de tabakswetgeving (bezit van vape-toestellen door minderjarigen, jonger dan 14 jaar).

    Het is de bedoeling om deze acties in de toekomst te herhalen, met een nog grotere samenwerking tussen de verschillende partners zoals ook de federale politie en de hondensteun.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons