Politie-inspecteur redt drenkelinge uit Dender

    24 september 2023

    NINOVE – Een 40-jarige vrouw kwam zondag 24 september in de Dender terecht, ter hoogte van de Begijnenbrug.

    Omstaanders verwittigden zondagochtend rond 10.30 uur de hulpdiensten voor een drenkelinge in de Dender. Bij aankomst van de interventieploeg van de lokale politie Ninove aarzelde inspecteur Delclef geen moment en daalde hij de steile kaaimuur ter hoogte van de Begijnenbrug af om de vrouw uit het water te halen. Zijn collega hielp hem met een touw en de reddingsboei, die daar in een kast is voorzien.

    Het lukte hem om de drenkelinge boven water te houden. Samen met een brandweerman van de naburige kazerne aan de Désiré De Bodt slaagden zij er in om met een ladder de vrouw op het droge te krijgen.

    De ziekenwagen van de hulpverleningszone Zuid-Oost heeft de 40-jarige drenkelinge voor verzorging afgevoerd naar het ziekenhuis.

    Dat hij zonder aarzelen in het water sprong om haar te redden, vindt inspecteur Delclef zelf niet ongewoon: “Dat is mijn taak”, verklaarde hij na afloop van de geslaagde reddingsactie.

    Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn of het gratis nummer 1813.

    MLI

     

     

     

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons