Politie moest om 6 uur ’s morgens andermaal optreden tegen café Den Blompot

    04 October 2020

    NINOVE – Den Blompot is na de verplichte sluiting sinds 1 oktober weer open. Zondagochtend 4 oktober moest de politie terug langsgaan voor geluidsoverlast. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) reageert ontgoocheld.

    Zij had bij burgemeestersbesluit het café in de Koepoortstraat woensdag 09 september laten sluiten tot het eind van de maand, omwille van de veiligheids- en overlastproblematiek.

    Net na middernacht van woensdag 30 september op donderdag 1 oktober ging het café die nacht voor 1 uurtje terug open. Toen was de politie al eens langs geweest.

    Zondagochtend stond een ploeg van 5 agenten iets na 6 uur terug aan de deur van het café. Het was weliswaar gesloten, maar binnen zouden nog 3 gasten en de beide uitbaters aanwezig zijn geweest. Er waren andermaal klachten binnen gekomen wegens geluidsoverlast.

    Geen respect

    Burgemeester De Jonge reageerde zondagmiddag: “Tot mijn grote teleurstelling waren er opnieuw klachten van meerdere buurtbewoners. Ik vind het van weinig respect getuigen, dat de uitbaters op geen enkele wijze rekening houden met de gemaakte afspraken om opnieuw te openen. Een café sluiten omwille van de overlast doe je niet zomaar. Ik houd altijd rekening met het feit, dat dit ook een onderneming is en je steeds een inkomen afneemt van zelfstandigen. Maar door de opeenstapeling van klachten en daarbovenop het niet naleven van de corona-maatregelen, was ik genoodzaakt deze beslissing te nemen.”

    Afspraken

    Na de sluiting van drie weken was het de bedoeling om opnieuw tot een afsprakennota te komen.

    “De afspraak is ook dat we elkaar maandelijks ontmoeten om mogelijke knelpunten te bespreken. De uitbaters zijn in beroep gegaan tegen mijn beslissing en kregen ongelijk bij de raad van state. Ik heb hen maandag ontmoet, voor het café terug open ging. Toen had ik de indruk dat ze dit gesprek ernstig namen. Maar dat was duidelijk niet het geval. Ik ben dan ook zwaar ontgoocheld.”

    Ze vind het haar plicht om de klachten ernstig te nemen.

    “Zelf ijver ik om plezier en leefbaarheid hand in hand te laten gaan. Ik ga ook in overleg met de uitbaters om na te gaan of verbeteringen kunnen gebeuren. Ik heb al met meerdere uitbaters rond de tafel gezeten. Zij appreciëren dat en passen zich aan. De uitbaters van Den Blompot doen dit dus totaal niet, integendeel. Na deze ernstige bestuurlijke maatregel vinden ze het blijkbaar nodig om het tegenovergestelde te doen.”

    Na bespreking met de korpschef zal ze beslissen over wat verder moet gebeuren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons