Politie neemt 48 goudstaven in beslag

    07 november 2023

    ALGEMEEN – Bij verschillende huiszoekingen, onder andere in Ninove, nam de federale politie goudstaven ter waarde van € 740.000 in beslag.

    De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen voerde 6 huiszoekingen uit: 3 in Ninove en ook nog in Aalst, Doornik en Lessen. In totaal nam ze 48 goudstaven in beslag ter waarde van € 740.000 en met een totaal gewicht van 12 kg. Er zijn ook juwelen en cashgeld meegenomen.

    De huiszoekingen gebeurden als onderdeel van een onderzoek naar fiscale fraude. Een 79-jarige man, die meerdere meubelbedrijven bezit, zou met valse facturen belastingen hebben ontdoken. Hij omzeilde ook belastingen omdat hij zogezegd in Dubai woonde, al verbleef hij gewoon in België. De staat zou daardoor miljoenen aan inkomsten zijn misgelopen.

    De politie kon de man oppakken in Aalst. Hij moest voor de onderzoeksrechter in Dendermonde verschijnen en is vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons