Politie overmeestert agressieve geseinde dertiger, die zich verschanste in ouderlijke woning

    15 februari 2021

    APPELTERRE-EICHEM – De lokale politie Ninove kon zondagnamiddag 14 februari een dertiger inrekenen, die zich had verschanst in de ouderlijke woning. Hij is overgebracht naar de psychiatrische afdeling van de Brugse gevangenis.

    De Ninoofse politie ontving zondag rond 14 uur een melding. Een voetganger gedroeg zich agressief ten aanzien van een chauffeur. Hij had bovendien een mes in de hand.

    De agenten snelden ter plaatse. Dank zij de dashcambeelden van de melder konden zij een dertiger identificeren. Hij is geen onbekende voor de politie.

    Verschanst

    Inmiddels had hij zich verschanst in zijn ouderlijke woning in Appelterre. Zijn ouders waren op dat moment niet aanwezig.

    Doordat hij een mes bij zich had en gelet op zijn bekendheid bij politie en justitie, namen de agenten alle mogelijk veiligheidsmaatregelen. Zij sloten een tijdje de straat af voor het verkeer. Het bijzonder bijstandsteam van de politiezone Aalst werd opgeroepen.

    Toen de verdachte de woning wou verlaten, konden twee Ninoofse politie-inspecteurs van het bijzonder bijstandsteam hem kalmeren en overmeesteren.

    De dertiger bleek geseind te staan voor ontvluchting als gevangene.

    EDS

    Gedurende de interventie vertoonde de man nogal wat stemmingswisselingen: van kalm naar agressief, zowel verbaal als fysiek. Hij leek ook onder invloed van drugs.

    De medische diensten van het OLV Ziekenhuis Aalst namen maatregelen om een ‘Excited Delirium Syndroom( (EDS) te voorkomen.

    In opdracht van het parket Oost-Vlaanderen is hij overgebracht naar de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Brugge. Dat gebeurde door de medische diensten, onder begeleiding van 1 motard en 2 leden van het bijzonder bijstandsteam van de lokale politie Ninove.

    Niemand raakte gewond. De lokale politie van Ninove benadrukt de goede samenwerking met de medische diensten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons