Politie waarschuwt voor een toenemend aantal inbraken in woningen of handelszaken

    17 mei 2020

    NINOVE – Sinds de versoepeling van de corona-maatregelen zijn de rondtrekkende dadergroepen terug op pad. De politie waarschuwt voor een toenemend aantal diefstallen.

    Door de beperkingen van de corona-maatregelen zijn Ninove en deelgemeenten een tijd gespaard gebleven van rondtrekkende dadergroepen, gespecialiseerd in inbraken in woningen en/of handelszaken.

    Nu deze terug versoepeld zijn, neemt ook de mobiliteit op de openbare weg toe. De rondtrekkers komen op die manier ook terug in de maatschappij.

    De politie ziet als gevolg daarvan ook in Ninove en deelgemeenten een stijging van het aantal feiten, die ze kunnen toewijzen aan deze rondtrekkende dadergroeperingen.

    Op 14 mei is een handelszaak langsheen de Brusselsesteenweg het slachtoffer geweest van een diefstal bij nacht met verzwarende omstandigheden.

    Op 17 mei is een inwoner van Hofstad in Okegem het slachtoffer geworden van een diefstal bij nacht met verzwarende omstandigheden.

    De politie doet daarom een oproep tot getuigen van een inbraak in een woning/handelszaak of van voorbereidingen daartoe.

    Verwittig zo snel als mogelijk de dienst via het noodnummer 101 (112). Op die manier kunnen de patrouilles op het terrein gepast en tijdig reageren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons