Politie waarschuwt voor toenemend aantal fietsendiefstallen

    09 oktober 2020

    NINOVE – De afgelopen weken stelde de lokale politie een stijgend aantal aangiften vast in verband van fietsendiefstallen. Daarom geven de politie en de dienst integrale veiligheid een aantal tips mee inzake beveiliging en preventie.

    Op sociale media circuleerden de afgelopen weken verschillende meldingen van fietsendiefstallen. Bij de politie is het aantal aangiftes toegenomen.

    Die diefstallen blijken een hardnekkige plaag. Ze vinden voornamelijk plaats in het centrum. Politiepatrouilles hebben al verhoogde aandacht voor dit fenomeen, maar extra waakzaamheid van de burger is even belangrijk.

    Label

    Iedere fietseneigenaar kan zijn tweewieler gratis laten voorzien van een fraudebestendig label bij de dienst integrale veiligheid. Het fietsenlabel is een niet-verwijderbare sticker met jouw rijksregisternummer. Die komt op het frame van je fiets.

    Het label werkt ontradend voor fietsendieven. Als jouw fiets wordt teruggevonden, kan de politie je ook onmiddellijk contacteren. Vorig jaar zijn meer dan 700 fietsen in Ninove van zo’n label voorzien.

    Aangifte

    Is je fiets toch gestolen? Doe dan zeker aangifte. Dat kan via Police on Web of je maakt een afspraak op de website van politie Ninove.

    Vul ook de fietspas in met een recente foto van jouw fiets en bewaar de aankoopfactuur. Op deze manier toon je makkelijk aan, dat jij de eigenaar bent. Eventuele niet-gelabelde en teruggevonden fietsen komen dan probleemloos bij de rechtmatige eigenaar.

    Info: preventietipsfietsenlabelingPolice on webPolitie Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons