Politie waarschuwt voor toenemend aantal inbraken

    02 december 2022

    NINOVE – De afgelopen weken gebeurden 5 inbraken of pogingen daartoe in verschillende woningen. De politie vraagt om extra alert te zijn.

    Tussen 19 en 22 november hadden een aantal inbraken of pogingen daartoe plaats: 2 in de Nekkerspunt en 1 in de Pollarebaan. In de Vredelaan gebeurde dit eveneens bij 2 woningen.

    Alle feiten hadden hoofdzakelijk plaats in de late voormiddag en de vooravond. De bewoners waren telkens niet thuis en de woningen maakten een verlaten indruk.

    Gelijkaardige pogingen tot inbraak gebeurden in de omliggende gemeenten.

    Waakzaamheid

    De tijd van het jaar verhoogt de kans op inbraken: kortere dagen, langere nachten, duistere weersomstandigheden en slechte zichtbaarheid.

    De daders viseren hoofdzakelijk woningen, die een verlaten indruk geven. De inbrekers gaan ervan uit, dat niemand in de woning aanwezig is.

    De lokale politie vraagt daarom extra alert te zijn en maatregelen te nemen om inbraken in woningen te voorkomen of in elk geval tijdig te melden. Zij onderzoekt alle vermelde feiten.

    De politiezone van Ninove neemt aanstaande zaterdag 03 december deel aan de bovenlokale controleactie FIPA GOLIATH. Die richt zich op inbraken in panden (woningdiefstallen, garagediefstallen…) en andere vermogensdelicten (autodiefstallen, autokraken, fietsdiefstallen…).

    101/112

    Mocht je verdachte personen die inbraken plegen of daartoe voorbereidingen maken en/of hun voertuigen opmerken, verwittig dan onmiddellijk de dienst 101/112. Daardoor kunnen de politiediensten op het terrein gepast en tijdig reageren.

    Aks je informatie hebt (getuigenis, camerabeelden…) in verband met de feiten van 19-22-23 november, neem dan contact op met de lokale politie van Ninove: 054-312.312 (tijdens de kantooruren) of via het online contactformulier.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons