Prinsen stappen dodentocht Bornem met Jana in gedachten

    10 augustus 2018

    BORNEM-NINOVE – De Ninoofse prinsen Serge en Chena nemen vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus deel aan de dodentocht in Bornem. Ze doen dit ten voordele van de ‘Foundation Jana De Koker’, die zich inzet voor alle patiënten van de kinderziekenhuizen UZ Brussel, UZ Gent, UZ Saint-Luc, O.L.V. Aalst en ASZ Aalst.

    Het is niet de eerste keer dat een Ninoofse prins carnaval voor een goed doel gaat stappen. Prins Georges gaf indertijd het voorbeeld: hij heeft records gebroken en zich voor het goede doel meermaals ingezet.

    Prinsen Serge en Chena  treden in zijn voetsporen als een ode aan goede ouwe prins Georges. Zij nemen deel aan de dodentocht van Bornem en zullen de 100 km stappen van vrijdagavond tot zaterdagavond. Een team van de Karnavalraad zorgt voor een goede technische en morele ondersteuning. Zij laten elke afgelegde kilometer sponsoren ten voordele van de ‘Foundation Jana De Koker’.

    Foundation Jana De Koker

    Jana De Koker was amper 22 maanden oud toen ze in mei 2014 overleed aan een zeldzame bloed- en beenmergziekte. Stijn De Koker (die in Meerbeke heeft gevoetbald) en Cindy De Mul uit Aalst laten hun dochter verder leven in de ‘Foundation Jana De Koker’. De organisatie wil het voor zieke kindjes in kinderziekenhuizen (samenwerking met UZ Brussel, UZ Gent, UZ Saint-Luc, OLV en ASZ Aalst) aangenamer maken. Zij zamelt onder andere speelgoed in voor kankerpatiëntjes. Ook bij Liam, hun 3-jarig zoontje, is eerder dezelfde zeldzame ziekte vastgesteld. Anderhalf jaar geleden onderging hij een stamceltransplantatie en hij doet het ondertussen goed.

    Jullie kunnen dit goede doel steunen door een bedrag per km te doneren.

    Als ze de 100 km uitstappen betekent dit bv.

    • 0,02€/km x 100 = €2;
    • 0,05€/km x 100 = €5;
    • 0,10€/km x 100 = €10;
    • 0,20€/km x 100 = €20;
    • 0,50€/km x 100 = €50…

    Aangezien het bedrag afhangt van de gewandelde kilometers, volgt storten of doneren pas na de Dodentocht. Je kan sponseren via rekeningnummer BE91 7360 1190 3176. Elke euro telt!

    Parcours

    Wie de prinsen ter plaatse een bezoekje wil brengen, is welkom.

    • Op tussenstop 3 (Bornem Friesland Campina) vanaf 21u30.
    • Op tussenstop 6 (Breendonk Sporthal) vanaf 03u00.
    • Vanaf tussenstop 6 en tussenstop 7 (Steenhuffel Kerk) stapt het hele team mee om de wandelaars aan te moedigen: ’s nachts hebben zij het doorgaans het moeilijkst. In Steenhuffel zijn ze ook ongeveer halverwege de totale afstand van de 100 km.
    • Op de bevoorrading 9 houden zij terug een tussenstop (9) aan de sporthal van Buggenhout, vanaf 8u ’s morgens.
    • Aan de bevoorrading 11 aan de parochiezaal van Lippelo houden zij de laatste tussenstop op het parcours. Deze is voorzien rond de middag.

    Daarna begeven team en supporters zich naar de aankomst om de Ninoofse stappers te verwelkomen aan de aankomst. Je kan hen tijdens dit event ook volgen via Facebook.

    Iedereen is welkom aan de stand op de aangegeven tussenstops: ze trakteren alle Ninovieters op een lekkere Witkap, zolang de voorraad strekt.

    Info: http://www.dodentocht.be/nl.htmlhttps://www.foundationjanadekoker.be/de-foundation/
    Rekeningnummer BE91 7360 1190 3176

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons