Psychische gevolgen van coronavirus: belangrijke oproep

    09 mei 2020

    NINOVE – Sarah De Hainaut en Celine Lenvain maken zich zorgen om de psychische gevolgen van het nieuwe coronavirus. Ze roepen mensen op om tijdig hulp te zoeken bij psychologen of coaches.

    De gevolgen van de coronacrisis zijn niet te onderschatten. Dat geldt zeker ook voor de impact van de lockdown op onze psychische gezondheid.

    Gezinnen staan vandaag onder grote druk. Het constant bij elkaar zijn levert mooie momenten op, maar zorgt ook voor spanningen. Kinderen moeten hun huiswerk maken en missen hun vrienden. Ouders moeten werk en gezin meer dan ooit combineren. Zoveel andere zaken zijn nu niet zo evident.

    Hulp zoeken is geen schande

    Celine Lenvain werkt als coach om burn-out tegen te gaan. Dit kan door mensen aan te leren om ‘me-time’ in te lassen, maar zeker ook door de juiste voeding en beweging toe te passen.
    Celine pakt alle facetten rond loopbaan en stress aan, zowel op bedrijfs- als individueel niveau.

    Sarah De Hainaut, eigenaar en oprichtster van het multidisciplinair centrum AVVIZO in Kerksken, haalt aan dat mensen geen hulp meer vragen. Zij zien een sterke daling in aanvragen. Veel cliënten denken dat ze niet meer werken, maar dat is verkeerd.
    Er zijn tal van alternatieven: telefonisch, online, wandeltherapie of genoeg afstand houden in de praktijkruimte zelf, met de nodige veiligheidsmaatregelen uiteraard.
    AVVIZO heeft verschillende disciplines: psychologische hulp, logopedie online, studiebegeleiding online, loopbaanbegeleiding, studiekeuze-advies, kindertherapie, relatietherapie, pedagogisch advies voor gezinnen, hulp voor mensen binnen het autismespectrum.

    Ninofmedia had een gesprek met beide dames, in een rustige omgeving, geheel volgens de context.

    Info: alle vragen omtrent individuele begeleiding kan je richten aan sarah@avvizo.be. Vragen rond bedrijfscoaching kan je mailen naar  celine@ctilifecoach.com.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons