• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Raadkamer stuurt boer en zoon naar correctionele rechtbank wegens dierenmishandeling

  12 januari 2021

  DENDERMONDE/APPELTERRE-EICHEM– De raadkamer heeft dinsdag 12 januari Alfred V.S. en zijn zoon Marc uit Appelterre-Eichem naar de correctionele rechtbank doorverwezen. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor drie feiten van dierenmishandeling.

  De beide mannen kwamen voor de eerste keer in opspraak, toen ze in mei 2018 een jonge stier achter hun tractor bonden en het dier onder stokslagen over meer dan honderd meter over het asfalt voortsleurden. Ze negeerden de roep van getuigen om daarmee te stoppen.

  Midden mei 2019 bonden vader en zoon een van hun koeien met een staalkabel om de nek aan een tractor. Zo sleurden ze het dier uit de Dender. De aanwezige brandweerlui schreeuwden hen toe om daarmee op te houden. Tevergeefs.

  In mei 2020 kon een buurtbewoner filmen hoe de boer met zijn auto vier jonge Canadese ganzen doodreed op een weide.

  In de eerste twee gevallen legde GAIA klacht neer, in het laatste geval was het Animal Rights, dat de feiten bekend maakte.

  Correctioneel

  De raadkamer van Dendermonde besliste dinsdag 12 januari dat vader en zoon zich zullen moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Dendermonde.

  GAIA-voorzitter Michel Vandebosch is alvast tevreden met deze uitspraak. “Ze zijn over de hele lijn doorverwezen, voor de drie feiten. Dat is een zeer goede zaak, want zonder onze klacht zouden deze zaken wellicht zijn geseponeerd en zou er geen haan hebben over gekraaid. Ze zullen zich dus moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank, zoals wij hadden gevraagd.”

  Dat kan binnen een of twee maand gebeuren.

  “Deze boer en zijn zoon hebben een chronisch gebrek aan normenbesef betreffende de behandeling van dieren”, aldus nog Michel Vandenbosch. “Zulke individuen zouden nooit in de buurt van dieren mogen komen. “

  Eerder had ook de stad Ninove zich burgerlijke partij gesteld. Schepen van dierenwelzijn Katie Coppens bevestigde ons, dat dit opnieuw zal gebeuren voor het correctioneel geding.

  Info: GAIA.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons