Rode Kruis overhandigt brevetten aan cursisten

    26 januari 2019

    NINOVE – De Rode Kruis-afdeling Ninove reikte de brevetten uit aan de geslaagde cursisten van de combinatiecursus ‘Eerste hulp en helper’.

    Op 14 september ging de EHBO-cursus van start, waarvoor 18 vrijwilligers zich inschreven. 15 van hen zijn geslaagd en kregen hun brevet uitgereikt.

    Ze leerden kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verstikking, breuken, ontwrichtingen, vergiftigingen, hartaanval of beroertes aanpakken en reanimeren met een AED-toestel.

    Het Rode Kruis is op tal van evenementen actief, gaande van wielerwedstrijden, carnaval, parkconcerten tot jumpingwedstrijden en muziekoptredens. Burgemeester Tania De Jonge en de schepenen Marc Torrekens en Veerle Cosyns feliciteerden de cursisten en vrijwilligers.

    Een nieuwe cursus begint in september 2019. Het Rode Kruis is ook op zoek naar vrijwilligers en lesgevers. Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met de afdeling Ninove.

    Info: inschrijven voor de cursus of zich aanmelden als vrijwilliger kan via voorzitter@ninove.rodekruis.be.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons