• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Rolstoelgebruiker door trein gegrepen aan spoorwegovergang

  10 augustus 2020

  NINOVE – Een man is maandag 10 augustus rond 13 uur om het leven gekomen. Hij bevond zich met zijn rolstoel op de spoorwegovergang Geraardsbergsestraat-Preulegem, toen de aankomende trein hem meesleurde. De eerste bevindingen wijzen op een ongeluk

  Op het ogenblik van het ongeluk waren de halve slagbomen naar beneden en werkte de lichtsignalisatie.

  Volgens ooggetuigen was de bejaarde man uit Ninove de spoorovergang opgereden en zou hij halfweg hebben willen keren.

  De botsing met de trein, die richting station Ninove reed, was fataal.

  De hulpdiensten van de zone Zuid-Oost, de Mug en de lokale politie waren snel ter plaatse. Maar hulp kon niet meer baten.

  Ook de diensten van spoorwegbeheerder Infrabel en de spoorwegpolitie waren aanwezig op de plek van het onheil.

  Het treinverkeer tussen Geraardsbergen en Ninove en het verkeer in het centrum van Ninove waren een tijd ernstig verstoord. Momenteel is de situatie terug genormaliseerd.

  Info: NMBS-app of nmbs.be.

  MLI

  Update 1 – 16.00 uur

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons