Rondtrekkende dievenbendes halen fietsenwinkels leeg

  30 juli 2020
  Vooral fietsen uit het duurdere gamma zijn in trek bij de dieven.

  NINOVE – Sinds enkele maanden heerst een diefstalplaag bij fietsenhandelaars. Ook in onze regio zijn al meldingen van dergelijke inbraken door rondtrekkende dadergroepen.

  De buit is ondertussen al aanzienlijk en bestaat uit fietsen uit het duurdere gamma van gerenommeerde merken (o.a. Cannondale, Moustache, Specialized).

  Burgemeester Tania De Jonge waarschuwt: “Het vermoeden bestaat, dat eerst een verkenning plaats vindt vóór de eigenlijke diefstal. Dit kunnen we opmaken uit de snelheid, waarmee de diefstallen gebeuren. De feiten hebben meestal ’s nachts plaats. De dieven breken de cilinder van een van de deuren of poorten af, de zogenaamde cilinderbraak. Ze slaan soms ook een ruit in of betreden de fietsenzaak door een opening te maken in het dak, de zogenaamde dakkraak.”

  Een fietsenhandel in een naburige politiezone (Geraardsbergen-Lierde) kreeg al meerdere malen dieven op bezoek.

  Het is niet uitgesloten, dat de fietsenhandels in de politiezone Ninove ook de aandacht zullen trekken van deze rondtrekkende dadergroepen.

  Mocht je getuige zijn van een inbraak of van verdachte handelingen, die wijzen op een inbraak, dan verwittig je best zo snel as mogelijk de lokale politie. Op die manier kunnen de politiediensten op het terrein gepast en tijdig reageren.

  Info: lokale politie Ninove 054-312 312 – Noodnummers 101 of 112.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons