Rondtrekkende dievenbendes halen fietsenwinkels leeg

    30 juli 2020
    Vooral fietsen uit het duurdere gamma zijn in trek bij de dieven.

    NINOVE – Sinds enkele maanden heerst een diefstalplaag bij fietsenhandelaars. Ook in onze regio zijn al meldingen van dergelijke inbraken door rondtrekkende dadergroepen.

    De buit is ondertussen al aanzienlijk en bestaat uit fietsen uit het duurdere gamma van gerenommeerde merken (o.a. Cannondale, Moustache, Specialized).

    Burgemeester Tania De Jonge waarschuwt: “Het vermoeden bestaat, dat eerst een verkenning plaats vindt vóór de eigenlijke diefstal. Dit kunnen we opmaken uit de snelheid, waarmee de diefstallen gebeuren. De feiten hebben meestal ’s nachts plaats. De dieven breken de cilinder van een van de deuren of poorten af, de zogenaamde cilinderbraak. Ze slaan soms ook een ruit in of betreden de fietsenzaak door een opening te maken in het dak, de zogenaamde dakkraak.”

    Een fietsenhandel in een naburige politiezone (Geraardsbergen-Lierde) kreeg al meerdere malen dieven op bezoek.

    Het is niet uitgesloten, dat de fietsenhandels in de politiezone Ninove ook de aandacht zullen trekken van deze rondtrekkende dadergroepen.

    Mocht je getuige zijn van een inbraak of van verdachte handelingen, die wijzen op een inbraak, dan verwittig je best zo snel as mogelijk de lokale politie. Op die manier kunnen de politiediensten op het terrein gepast en tijdig reageren.

    Info: lokale politie Ninove 054-312 312 – Noodnummers 101 of 112.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons