Nostalgische uitgaansplek in centrum onder de sloophamer

    20 januari 2019

    NINOVE – Na enkele jaren leegstand is de afbraak gestart van het gekende café Roxy in de Geraardsbergsestraat. Na de sloop komt een meergezinswoning in de plaats.

    Voor de iets ouderen onder ons verdwijnt hiermee een stukje jeugdgeschiedenis en -sentiment. Vroeger ging de jeugd op zondagnamiddag uit en was het er steeds een drukte van jewelste. Velen gingen voor het eerst uit in dancing de Roxy. Gedurende tientallen jaren was het de vaste plaats als men in het weekend afsprak met vrienden om een stapje in de wereld te zetten. Nogal wat Ninovieters leerden er hun eerste liefje kennen. 

    Tal van artiesten passeerden hier in de loop der jaren: Paul Severs trad er jaarlijks op en in volle new beat periode waren de Confetti’s er te gast. Er vonden ook tal van andere evenementen plaats. Er waren de dj-wedstrijden voor de dj’s van de Monjdagnacht, carnavalsvereniging Kreim organiseerde er een eerste werkdag party, de Zjielen hadden er hun halloweenparty, talrijke afscheidsbals van de prinsen hadden er plaats. Ooit waren er zelfs fototentoonstellingen en modeshows georganiseerd en traden gekende balorkesten er op.

    In de loop der jaren vonden verschillende verbouwingen plaats en naamswijzigingen naar Hank’s en terug naar Roxy. De oude zaal werd omgetoverd tot een moderne dancing en later een (dans)café. In 2008 liet de stad de zaak tijdelijk sluiten omwille van de brandveiligheid en geluidsoverlast. De gouden jaren van de dancings waren inmiddels ook voorbij en in 2015 sloot de zaak definitief.

    Momenteel is de sloop aan de gang en zal de Roxy plaats ruimen voor een meergezinswoning. Hiermee verdwijnt alweer een stukje Ninoofse geschiedenis uit het straatbeeld.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons