Schoonderhage neemt nieuw woonproject in gebruik te Outer

    18 oktober 2019

    OUTER  – Nieuw woonproject Schoonderhage officieel geopend.Schoonderhage opende enige tijd geleden een nieuwe vestiging langsheen de Aardeweg in Outer en werd vrijdag 18 oktober voorgesteld aan bezoekers, familieleden en genodigden.

    Schoonderhage vzw is een door het VAPH vergunde zorgaanbieder. Ze staan garant voor een brede waaier aan zorg en ondersteuning aan volwassen personen met een mentale handicap: van intensieve woonondersteuning over dagbesteding tot begeleid werk.

    De ondersteuning wordt georganiseerd in de regio’s Herzele, Ninove, Haaltert, Denderleeuw en Aalst, verspreid over 10 locaties. Dit garandeert kleinschaligheid en maakt inclusie mogelijk.

    De vestiging aan de Aardeweg is een ‘woning met dagbesteding’ voor nursinggroep: Een zinvolle dagbesteding geeft invulling aan het leven. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om op eigen kracht invulling te geven aan de dag. Daarom zijn deze woonprojecten zo belangrijk.

    In de nieuwe vestiging zijn 14 personeelsleden tewerkgesteld en verblijven 18 bewoners.

    Er is een snoezelruimte ingericht en er kan gebruik gemaakt worden van een elektrische rolstoelfiets om ritjes te maken in de buurt met de bewoners.

    Bij mooi weer kunnen de bezoekers en bewoners genieten van de prachtig aangelegde tuin en terras. Het is alweer een zeer mooie realisatie van Schoonderhage.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons