Sloop houten kantine op kaatsplein is gestart

    12 augustus 2021

    NINOVE – De houten kantine op het kaatsplein gaat tegen de vlakte. In de plaats komen klassencontainers voor basisschool De Lettertuin. Deze verhuist daar naartoe tijdens de nieuwbouw in de Seringenstraat.

    Het houten gebouw is tot op de splinter versleten en dus is afbreken de enig realistische optie. Tegelijk heeft de stad plannen met deze plek: daar zal de stedelijke basisschool De Lettertuin tijdelijk een nieuw onderkomen vinden.

    Een aannemer is gestart met de sloop van de kantine. Daarna komen er tijdelijke klassencontainers.

    Eerste fase

    Schepen van onderwijs Joost Arents (Onafh.) vertelde ons eerder: “Met de herlokalisering van De Lettertuin ben ik sinds mijn aanstelling bezig. Tal van locaties zijn bekeken en de tijd dringt. Begin volgend schooljaar zou de eerste fase van de hervestiging plaatsvinden: 5 klassen verhuizen omdat er geen plaats meer is aan de Groeneweg door de aangroei van het aantal leerlingen.”

    Uiteindelijk is 1 tijdelijke vestigingsplaats weerhouden: “Deze piste, die ook mijn voorkeur wegdraagt, is het kaatsterrein. Op de plaats van de chalet is de ruimte exact groot genoeg om containers te plaatsen voor 5 klassen en een refter.”

    Het kaatsterrein zal dan polyvalent bruikbaar zijn: tijdens de schooluren als speelplaats, daarbuiten als kaatsterrein en ook voor andere sporten.

    “Er is inderdaad een grote nood aan een buitensportterrein”, bevestigde zijn collega van sport Marc Torrekens (Open VLD). “Zo is er vraag naar een buitenbasketplein. We installeren daar twee ringen. Een vaste, die ver genoeg van het kaatsterrein staat om niet te hinderen, en een verrolbare. Ook het noodschooltje zal deze ringen kunnen gebruiken.”

    Kaatsclub

    Kaatsclub Eendracht Ninove is niet meteen in zijn voortbestaan bedreigd. Ze zullen in onderling overleg gebruik kunnen maken van de refter.

    En misschien zit er zelfs een opportuniteit in. Vroeger kaatsten de kinderen op de speelplaats. Het zou de club een kans bieden om het kaatsen als volkssport te promoten. Want de toekomst van deze sport zal van de jeugd afhangen.

    GNE/MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons