Snel reageren loont bij internetfraude

  23 maart 2023

  NINOVE – Door de snelle reactie van een gedupeerde, de politie en de bankinstelling is voorkomen, dat internetfraudeurs € 15.000 konden overschrijven op een buitenlandse rekening.

  Een dame kreeg vrijdag 17 maart een telefoontje van een vrouw, die zich voordeed als een medewerkster van de bank. Zij informeerde de dame, dat verschillende verdachte transacties waren gesignaleerd op haar bankrekening.

  Blijkbaar is dan de computer van de dame overgenomen. De verdachte kon voor een totaal aan € 15.000 overschrijven naar buitenlandse rekeningen.

  Het slachtoffer kreeg echter argwaan en bood zich binnen de twee uur aan op het politiecommissariaat. Door een snelle reactie van de dame, de medewerkers van de politie en contact met de bank konden de overschrijvingen worden geblokkeerd.

  Info: Lokale politie Ninove – Centrumlaan 98 Ninove – 003254312389.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons