Stad nog beter en sterker in sneeuw- en ijzelbestrijding

    09 februari 2018

    #Ninove – Stad Ninove kocht in november een nieuwe pick-up aan die voorzien werd van een pekel- en zoutstrooier. Met de nieuwe 4X4 zal de stad nog beter presteren op vlak van sneeuw- en ijzelbestrijding. Na een eerste testperiode in december wordt de pick-up volledig opgenomen in de routes voor sneeuw- en ijzelbestrijding.

    “Wie op winterse dagen Ninove binnenrijdt of verlaat heeft het al ondervonden: Ninove scoort heel sterk als het op de berijdbaarheid van het wegennet aankomt in winterse omstandigheden,” vertelt schepen van de dienst Technische uitvoering, Paul De Schepper (Samen), “Enkel echt smalle, bochtige straatjes of sommige woonwijken of sterke hellingen zoals bv Nellekensberg in Meerbeke vormden nog een probleem voor onze tractoren en strooimachines, maar daar komt met de aankoop van de 4X4 pick-up verandering in. De extra wagen zorgt er bovendien voor dat we strooibeurten sneller kunnen uitvoeren en dus sneller kunnen inspelen op de weersomstandigheden.”

    Ook voor de fietsers verbeterde de stad haar werking. De technische dienst monteerde een sneeuwploeg op onze nieuwe 4×4 werktuigdrager, zodat ook fietspaden en kleine wegen voortaan geruimd worden vooraleer er gestrooid wordt. “Het resultaat van de strooibeurten op fietspaden zal dus nog beter worden,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen), “De werktuigdrager willen we bovendien achteraan voorzien van een automatische zoutstrooier, zodat we ook op fietspaden sneller de nodige trajecten kunnen afleggen. Meer en meer mensen kiezen consequent voor de fiets voor het woon-werkverkeer, dus moeten onze fietspaden er ook bij winterweer goed bijliggen.” (nma)

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons