Stad wil boer laten vervolgen voor dierenmishandeling

    09 juni 2020

    NINOVE – “We hebben een advocaat aangesteld, die de drie dossiers zal opvolgen”, laat schepen van dierenwelzijn Katie Coppens (Samen) weten.

    Het gaat over drie zaken. In 2018 sleepte de boer uit Appelterre-Eichem met zijn tractor een stier tot bloedens toe over de straat. In mei 2020 haalde hij eveneens met de tractor een koe uit de Dender door middel van een stalen kabel rond de hals van het dier. In juni 2020 reed hij een aantal jonge ganzen op een weide dood. Telkens zijn daar getuigen van en in de laatste twee gevallen ook beelden van de feiten.

    De schepen: “Wij hebben intussen een advocaat aangesteld voor de stad. Deze zal de drie dossiers opvolgen. Hij zal het parket vragen om te vervolgen en de man te verwijzen naar de rechtbank voor verbod op het houden van dieren. Wij vragen om in tussentijd een controle te doen naar de omstandigheden, waarin de dieren leven en behandeld worden.”

    Een advocaat heeft inzage in de diverse dossiers en wordt verwittigd bij verwijzing naar de rechtbank. “Hij kan een krachtig signaal vorderen van de rechtbank ten aanzien van deze man. Daarmee bedoel ik ondermeer een verbod op het houden van dieren en een boete wegens dierenmishandeling.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons