Stadsbestuur herdenkt ingetogen de oorlogsslachtoffers

    11 november 2020

    NINOVE – De traditionele 11 november herdenkingen hadden plaats met diep respect voor de oorlogsslachtoffers.

    Omwille van de corona-crisis gebeurden de jaarlijkse 11 november-herdenkingen en de bijhorende huldemomenten voor de oorlogsslachtoffers dit jaar in een bescheiden vorm. Dat betekende: zonder vaandeldragers en schoolgaande jeugd, zonder vertegenwoordiging van vaderlandslievende verenigingen en zonder misviering.

    Bloemenkrans

    Burgemeester Tania De Jonge en schepen Henri Evenepoel deden op de dag van de Wapenstilstand een rondgang langs de herdenkingsmonumenten van Ninove en deelgemeenten. Ze legden er een bloemenkrans neer namens het stadsbestuur en de vaderlandslievende verenigingen.

    De overige schepenen vervoegden de burgemeester en de schepen in hun eigen thuisgemeente.

    Op de begraafplaats in Ninove was schepen Joost Arents vertegenwoordigd.

    Zo herdacht het schepencollege op veilige wijze de oorlogsslachtoffers en konden ze toch de boodschap ‘nooit meer oorlog’ uitdragen.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons