Stadsbestuur verleent vergunning voor vestiging Burger King

    23 december 2019

    NINOVE – Er mag dan toch een Burger King komen aan de Elisabethlaan op de plaats van een voormalige carwash en een aantal woningen.

    De aanvraag van de nv Burger Brands Belgium betrof het slopen van bestaande gebouwen en het bouwen van een Burger King restaurant met bijhorende parking, wegenis, groenaanleg en ook woongelegenheid.

    De percelen liggen aan de Elisabethlaan 51-53-57-59-61. Op die plaats was ondermeer een carwash gevestigd en schuin tegenover ligt de grote concurrent McDonalds.

    De Ninoofse brandweer en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hadden eerst een negatief advies gegeven. De toekomstige vestiging ligt aan het drukke verkeerskruispunt Den Dollar, met een vrij ingewikkelde rotonde en eenrichtingsverkeer.

    De stad heeft daarom een aantal bijkomende voorwaarden voorzien. Een verlengde doorlopende witte streep moet vermijden, dat de klanten het Burger King-terrein verlaten tegen de rijrichting. Op die manier kunnen ze enkel richting Brussel rijden en niet richting Brakel.

    Verder voorziet de vergunning o.a. in een nieuwe inrit en een groenscherm langs de beide perceelsgrenzen. In totaal zijn 43 parkeerplaatsen gepland, waarvan 3 voor personen met een beperking.

    Een openingsdatum voor de Burger King is nog niet gekend.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons