• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Strafklacht van GAIA tegen boer wegens dierenmishandeling

  13 juli 2020

  APPELTERRE-EICHEM – GAIA heeft vrijdag 10 juli bij het parket van Dendermonde een klacht met burgerlijke partijstelling neergelegd tegen een boer voor dierenmishandeling. Een eerdere klacht tegen de man voor gelijkaardige feiten uit 2018 is indertijd geseponeerd.

  De beelden zijn op allerlei media rondgegaan. De bewuste boer uit Appelterre-Eichem bond midden mei één van zijn koeien met een staalkabel om de nek aan een tractor. Hij sleurde op die manier het dier uit de Dender. Hij bleef dit doen, ondanks de aanwezige brandweer, die hem toeschreeuwde om daarmee op te houden.

  De dierenrechtenorganisatie legde vorige week vrijdag bij de onderzoeksrechter van het parket van Dendermonde klacht neer met burgerlijke partijstelling tegen de boer.

  Geseponeerd

  De boer haalde in 2018 al de pers toen hij een stier, die niet meer verder wou, achter zijn tractor bond. Hij sleepte hem wel 400 meter verder. Tot grote ontgoocheling van GAIA is de klacht daartegen geseponeerd. “Wij geven niet op tot deze dierenbeul is gestraft”, aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “De manier waarop hij met dieren omgaat, toont een grote wreedheid en een chronisch gebrek aan normbesef en respect voor dieren.”

  Krachtig signaal

  Het onderzoek is in handen van onderzoeksrechter Patrick Van Cauteren. Als de zaak voorkomt bij de correctionele rechtbank riskeert de boer tot 6 maanden cel.

  Nogmaals Michel Vandenbosch: “Wij hopen dat deze klacht wél ernstig wordt genomen; dat het gerecht een krachtig signaal geeft, dat er voor dergelijke vormen van dierenmishandeling geen plaats is in onze samenleving.”

  De boer is daarna op 6 juni in Zandbergen nog betrapt op het verminken en doden van ganzen.

  De gemeentebesturen van Ninove en Geraardsbergen kondigden aan, dat ze ook gerechtelijke stappen ondernemen tegen de boer.

  Info: GaiaVideo boer Appelterre Dender.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons