Systematische identiteitscontroles stationsomgeving en ’t Kasteeltje

    26 oktober 2022

    DENDERLEEUW – Omwille van toenemende overlast en vandalisme, ondertekende burgemeester Jo Fonck (LvB) op 24 oktober een burgemeestersbesluit om in en rond het station systematische identiteitscontroles te laten uitvoeren.

    Deze controles zullen gebeuren in de stationsomgeving, met speciale aandacht voor de tuin van ’t Kasteeltje en de lokettenzaal van de NMBS.

    Vandalisme

    Burgemeester Fonck: “Er zijn de laatste maanden al heel wat meldingen binnengekomen van overlast en vandalisme in en rond de tuin van ’t Kasteeltje. De tent, die we gebruiken voor huwelijken, is vernield. Er was meermaals melding van brandstichting aan de zitbanken van ’t Kasteeltje. Het personeel van de dienst Vrije Tijd en de gemeenschapswacht doen regelmatig vaststellingen van achtergelaten zwerfvuil in de tuin.”

    Sterk signaal

    Met zijn besluit wil de burgemeester een sterk signaal geven aan de personen, die de overlast veroorzaken.

    “Een nieuwe verstoring van de openbare orde en de veiligheid in de stationsbuurt, het stationsgebouw en aan ‘t Kasteeltje zullen we niet tolereren. Uit gesprekken met de politie blijkt, dat het niet evident is om een ‘schuldige’ aan te wijzen; in en rond de stationsomgeving komen heel veel mensen samen. Daarom is besloten om systematisch identiteitscontroles uit te voeren. Hierbij viseren we niet enkelingen, maar krijgen we telkens een globaler beeld over wie dagelijks in die omgeving rondhangt. Met de aanwezigheid van de politie willen we vooral sensibiliseren en diegenen afschrikken, die overlast veroorzaken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons