Te hoog geladen vrachtwagen veroorzaakt schade aan spoorwegbrug op Koning Boudewijnlaan

    08 November 2019

    NINOVE – Een vrachtwagen, geladen met drie vorkheftrucks, heeft vrijdagavond 08 november heel wat schade en fileleed veroorzaakt op de Koning Boudewijnlaan.

    Rond 19 uur reed een vrachtwagen onder de spoorwegbrug richting Aalst. Blijkbaar heeft de chauffeur de hoogte van zijn lading verkeerd ingeschat en raakte deze de onderkant van de brug. Er vielen heel wat betonnen brokstukken naar beneden. De drie machines, die op de oplegger stonden, liepen eveneens zware schade op. Hoe het komt dat de lading te hoog stond is nog onduidelijk. De vrachtwagen kwam even verderop tot stilstand.

    Meteen stremde het verkeer op de Koning Boudewijnlaan richting kruispunt Den Doorn. Even voordien was daar al een verkeersongeval gebeurd. De combinatie van de beide voorvallen, veroorzaakte als snel een file.

    Er vielen geen gewonden, maar de schade aan de spoorwegbrug is vrij omvangrijk. De politie zorgde voor de verkeersregeling, de brandweer van de zone Zuid-Oost had enkele uren nodig om alle brokstukken op te ruimen. Er is ook gecontroleerd hoe erg de schade aan de brug is.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons