Testritten met alternatieve brandstof tijdens jaarmarkt

    24 augustus 2018

    NINOVE – Wil je een ritje maken met een wagen op alternatieve brandstof? Dat kan tijdens de jaarmarkt zaterdag 1 september, tussen 10 en 18 uur.

    De autoshow tijdens de jaarmarkt is inmiddels een even grote traditie geworden als de traditionel paarden- en veemarkt. Alleen het aantal pk verschilt lichtjes.

    De organiserende vereniging ADNO groepeert inmiddels 14 autodealers uit Ninove en omgeving. Tijdens de jaarmarkt showen ze niet alleen hun laatste modellen, maar hebben zij ook oog voor alternatieven op de klassieke brandstof.

    Pascal Carael, voorzitter van ADNO: “We bieden testritten aan met tien verschillende wagens van evenzoveel automerken. Het zijn wagens die rijden op alternatieve brandstoffen: CNG, elektrisch of hybride. Die staan op de voormalige OCMW-site aan de Burchtstraat. Onze hostessen vangen daar de geïnteresseerden op. Iemand van ons team vertrekt dan met de kandidaat voor een testrit langs een vast parcours in Ninove. Je moet geen afspraak maken, iedereen is hier welkom. Je kan ook op onze showplaatsen aan de Centrumlaan en de Kaardeloodstraat terecht voor informatie; voor de testrit zal men je doorverwijzen naar de Burchtstraat.”

    “Dit is een gezamenlijk initiatief van onze dienst lokale economie en ADNO”, geeft schepen Alain Triest nog mee. “CO²-neutraal is een belangrijk en groeiend maatschappelijk aandachtspunt. Ik zie deze testritten ook als een extra trekpleister en een meerwaarde voor de jaarmarkt.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons