Themazittingen rond drugs en wapens

    15 maart 2021

    OUDENAARDE – De correctionele rechtbank Oost-Vlaanderen houdt op 18 en 22 maart themazittingen rond respectievelijk drugs en wapens.

    Het parket Oost-Vlaanderen houdt regelmatig zittingen rond centrale thema’s. Deze maand staan wapens en drugs centraal, waarbij in totaal 35 personen voor de rechter moeten komen.

    Wapens

    Sinds maart 2011 voert het parket Oost-Vlaanderen een nultolerantiebeleid voor het bezitten of dragen van verboden wapens of wapens zonder vergunning. Nog steeds lopen veel mensen rond met dergelijke wapens. Daarbij bestaat het gevaar, dat ze bij conflicten te snel naar die wapens grijpen. Soms zijn de gevolgen bijzonder ernstig.

    Donderdag 18 maart 2021 zijn 15 personen gedagvaard. Zij moeten zich op deze zitting verantwoorden voor allerhande inbreuken op de wapenwet.

    Drugs

    Maandag 22 maart 2021 gaat de themazitting over drugs. 20 personen zijn gedagvaard wegens het verkopen en/of bezitten van diverse soorten illegale drugs: heroïne, cocaïne, speed, mephedrone en cannabis.

    Het parket wil hiermee benadrukken, dat verkoop en gebruik van deze drugs niet is toegelaten.

    Het gebruik ervan is evenmin zonder gevaar. Deze drugs zijn niet alleen bijzonder verslavend. Zelfs bij een beperkt gebruik veroorzaken ze al op korte termijn heel wat schade aan de gezondheid: hartklachten, hoge bloeddruk, hersenschade, depressie of zelfs de dood van de gebruiker.

    Info: de twee themazittingen hebben telkens om 9 uur plaats in de correctionele zittingszaal van het gerechtsgebouw, Bourgondiëstraat 5 Oudenaarde.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons