Tour de France-passage door Ninove wordt een feest

    22 juni 2019

    NINOVE – Deze doortocht zal op zaterdag 6 juli 2019 gedurende enkele uren hinder veroorzaken op de mobiliteit en de bereikbaarheid. Ook handelaars zullen niet of moeilijk bereikbaar zijn.

    De karavaan rijdt Ninove binnen op de N8 – Brusselsesteenweg vanuit Roosdaal om zo de volledige N8 (Leopoldlaan-Elisabethlaan-Brakelsesteenweg) af te rijden. Daaran nemen ze de N45-Tabakslaan richting Geraardsbergen.

    Verkeersmaatregelen

    • Om 9 uur wordt het parcours volledig afgesloten.
    • Vanaf 10.50 uur wordt de publiciteitskaravaan verwacht. Het einde van de publiciteitskaravaan is voorzien rond 11.25 uur.
    • Tussen de publiciteitskaravaan en de wielerwedstrijd is er een onderbreking van ongeveer 1.15 uur. Gedurende deze periode blijft het parcours volledig afgesloten (passage van de wagens van pers, organisatie…).
    • Rond 12.45 uur rijden de renners Ninove binnen. Zij verlaten Ninove rond 13.05 uur.
    • Na de volledige doortocht van het wielerpeloton en de aansluitende karavaan (ploegwagens/ordediensten/organisatie/pers) zal het parcours opnieuw worden opengesteld.

    Uit veiligheidsoverweging zal ook het kruispunt Dollar volledig verkeersvrij zijn, met uitzondering voor het verkeer vanaf Preulegem en de Albertlaan. Het verkeer vanuit Preulegem zal verplicht richting Albertlaan moeten rijden. Het verkeer vanop de Albertlaan zal ter hoogte van de Dollar een keerbeweging moeten maken, richting Aalst.

    Van 9 uur tot ± 14 uur worden het parcours (N8 en N45) en ook alle zijstraten, die op het parcours uitkomen, afgesloten. Waar mogelijk zijn lokale omleggingen voorzien.

    Handelaars en privé eigendommen op het parcours

    Handelszaken op het parcours zullen niet bereikbaar zijn. Dit geldt ook voor privé eigendommen, gelegen op het parcours.

    Indien je toch weg moet, moet je je wagen buiten het parcours parkeren.

    Als je wat organiseert tijdens de doortocht, laat het ons dan zeker weten op info@ninofmedia.tv of 0495-69 32 72 .

    Misschien komt onze Ninofmedia tv fiets wel eens langs voor een reportage.

    https://www.ninofmedia.tv/nieuws/item/2642-beleef-de-doortocht-van-de-tour-met-de-gasthieeren.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons