Twee medewerkers technische dienst redden drenkeling uit de Dender

    15 januari 2020

    NINOVE – Ter hoogte van ’t Oeversteksken en de aanlegsteiger hebben twee stadspersoneelsleden woensdagnamiddag 15 januari een man gered, die in de Dender lag. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gevoerd.

    Danny Schouppe en Eddy Frederik passeerden met een lichte vrachtwagen van de technische dienst langs de Denderkaai, toen ze een vrouw opmerkten ter hoogte van de steiger. Ze zwaaide in paniek om hulp. Beide medewerkers van de technische dienst aarzelden geen moment en snelden ter plaatse.

    Een van hen hield de man van op de steiger vast, terwijl zijn compagnon tussen het materiaal op de vrachtwagen een soort band haalde. Daarmee slaagden zij erin om de drenkeling uit het water te hijsen. De man in kwestie moet al even in het water hebben gelegen, want hij bewoog nog nauwelijks en was zwaar onderkoeld.

    De ziekenwagen heeft hem afgevoerd naar het ziekenhuis.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons