Uniek Kerstconcert met Willem Vermandere in Ninove

    25 oktober 2017

    Ninove – Op 9 december wordt Ninove wel op een bijzondere wijze in de kerstsfeer gedompeld. De West-Vlaamse bard, kunstenaar, beeldhouwer, levensfilosoof maar vooral zanger Willem Vermandere komt naar Ninove. Hij brengt in de aanloop van de Kerstperiode een uniek concert, op zijn onvolprezen manier van doen, in de sfeervolle Ninoofse Abdijkerk. Opgegroeid tusssen moeders keuken en de werkbank van vader-wagenmaker-klarinettist ontpopte Willem Vermandere zich in de loop van al heel veel jaren tot een bijna onnavolgbare muzikant-zanger-beeldhouwer, die als geen ander weet de mensen te raken maar vooral te beroeren. Hij zegt over zichzelf : “ Ik zing over wat mijn hart bezig houdt ” en dat gaat hij zeker doen in zijn laatste geesteskind “Mijne Jezus is ne Jood…”. Het wordt een Kerstconcert waar eigenlijk niemand, met het hart op de juiste plaats, mag ontbreken.

    Heel bijzonder is dat de opbrengst van het concert gaat naar de reconstructie en het vervangen van de 20 jaar geleden gestolen engel-koorlezenaar uit 1695 uit de Abdijkerk van Ninove. Op deze wijze wordt de nu prachtig gerestaureerde kerk opnieuw een stukje aantrekkelijker voor Ninovieters en toeristen…

    De inkomkaarten, aan 20 €per stuk, zijn reeds vanaf 23 oktober te koop en af te halen in het Klooster H.Harten van Ninove, ingang Burchtstraat 47 te Ninove. Kaarten bestellen kan met een storting van 20 € per kaart op het nr. BE92  7310  4350  9323 met vermelding van naam en adres. Betaalde kaarten kunnen afgehaald worden in het Klooster H.Harten of worden klaargelegd aan de inkomkassa op 9 december aanstaande.

    Voor meer info mail je naar danny.schoon@telenet.be

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons