Valse bommelding in WZC Ter Bake

    20 januari 2021

    DENDERLEEUW – Het woon-zorgcentrum Ter Bake kreeg woensdagnacht 20 januari rond 02 uur een bommelding. Na twee grondige zoekbeurten is niets gevonden. Een evacuatie van de bewoners was niet nodig.

    Een onbekend meldde woensdagnacht rond 2 uur via de telefoon, dat zich in de kelder van het WZC aan de Steenweg een bom zou bevinden.

    De noodcentrale 112 is onmiddellijk verwittigd, waarna de hulpdiensten (brandweer, politie, medische diensten) massaal uitrukten. Ook de burgemeester en de gemeentelijke noodplanambtenaar gingen meteen ter plaatse.

    Noodplanning

    De operationele coördinatiefase van de noodplanning werd opgestart en alles in gereedheid gebracht om de 111 bewoners te evacueren.

    De politie deed meteen een eerste rondgang in het woonzorgcentrum, maar vond niets. Daarna volgde een tweede zoekbeurt met een explosievenhond. Ook na die tweede doorzoeking zijn geen springtuigen gevonden in Ter Bake.

    Bewoners

    Een evacuatie van het woonzorgcentrum was dus niet nodig, maar de hulpdiensten bleven wel nog even ter plaatse.

    De meeste bewoners hebben niets gemerkt van het hele gebeuren en sliepen rustig verder. Wel hebben heeft de politie, samen met de personeelsleden van Ter Bake, nog een rondgang gedaan langs alle kamers. De bewoners, die wel wakker waren, zijn op de hoogte gebracht en gerust gesteld.

    De politie is gestart met een onderzoek naar de onbekende beller van de valse melding.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons