Vandalen besmeurden Vlaams Huis

    30 mei 2022

    NINOVE – Het café en ontmoetingscentrum van Forza Ninove in de Pamelstraat is in de nacht van zondag 29 op maandag 30 mei besmeurd met eieren. Volgens Guy D’haeseleer is dit geen alleenstaand voorval. Hij maakte de camerabeelden van het gebeuren over aan de lokale politie van Ninove.

    Het Vlaams Huis is de laatste weken het mikpunt van goedkoop vandalisme.

    “Meer en meer mensen komen ons uitdagen, ze spuwen, gooien blikjes cola en leggen uitwerpselen voor de deur”, aldus D’haeseleer. “Dat spuwen en uitdagen gebeurde door zwarten. Vorige nacht gooiden Noord-Afrikanen eieren op de ramen. De daders zijn te zien op de camerabeelden.”

    Volgens hem worden de tegenstanders van Forza Ninove blijkbaar zenuwachtig.

    “Het zal gaan beginnen zeker? Dat zijn laffe daden. Als men geen politieke argumenten heeft, uit men zijn frustraties blijkbaar op deze manier. Maar wij laten ons niet intimideren.”

    D’haeseleer bezorgde de opnames van de camera aan de lokale politie en legde klacht neer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons