Vandalen vernielen buitenexpo ‘Denderhoop’

  12 mei 2024

  NINOVE – Een stelletje tuig van de richel heeft verschillende foto’s van de openluchttentoonstelling ‘Denderhoop’ in het stadspark vernield. De lokale politie van Ninove onderzoekt de camerabeelden uit de omgeving.

  Deze openluchttentoonstelling sluit aan bij het boek ’Niet alles, maar veel begint bij luisteren – een verslag uit de Denderstreek’ van Dominique Willaert. In hun foto’s probeerden Yasmina Besseghir en Freddy Willems de ziel van de Denderstreek te vatten. Zij stelden een tachtigtal foto’s. Daarin komen de grote thema’s uit het boek aan bod: de verandering in wonen en werken, de migratiestromen, het wezen van de Dender, het belang van het spoor en de steenwegen, het nog steeds rijke sociale leven en de vraag wat de toekomst voor de jeugd biedt.

  Vandalisme

  Een deel van de foto’s was tot 12 mei te zien in het cc De Plomblom en als buitenexpo nog tot 30 juni in het stadspark. Op die locatie sloegen vandalen toe, wellicht in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei. Verschillende foto’s zijn onherroepelijk beschadigd of compleet vernield.

  Dit gedeelte van het stadspark staat onder meervoudig cameratoezicht, zodat het moet mogelijk zijn om het gajes te identificeren. Dat soort gelegenheidsvandalisme komt in groep nogal eens voor na een nachtje stappen op weg naar huis.

  Een politiepatrouille deed de eerste vaststellingen ter plaatse. “Dit is heel erg”, zegde ons burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) in een korte reactie zondagavond. “Iemand moet toch iets hebben gezien? De politie is het onderzoek gestart van de camerabeelden.”

  Info: mocht je inlichtingen hebben over mogelijke daders, contacteer dan de lokale politie op 054-312 312.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons